Uhapšena medicinska sestra M. P. zbog sumnje da je prodavala metadon zavisnicima

2
1850

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave u Boru, uhapsili su M. P. (1965) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela zloupotreba službenog položaja i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Uhapšena, inače medicinska sestra u Domu zdravlja Bor, koja je imala obavezu davanja metadonske terapije zavisnicima od narkotika, sumnjiči se da je prepisane doze metadona razblaživala, a preostalu količinu prodavala.

Kako se sumnja, time zavisnici od narkotika, koji su se lečili, nisu dobijali potrebnu količinu metadona, već su morali da ga kupuju od nje.

Policija je M. P. uhapsila prilikom prodaje dve doze metadona jednom od heroinskih zavisnika koji se leči u Domu zdravlja Bor.

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedna tužiocu.

(PU Bor)

2 KOMENTARA

  1. Nema šanse da je ta žena to radila sama, ako je uopšte i radila to toliko dugo, koliko joj se pripisuje, s obzirom da je na poslu deljenja metadonske terapije provela ukupno 3-4 meseca. Svi pacijenti koji idu na ovu terapiju mogli bi da posvedoče da sa metadonom nešto nije u redu duže od godinu i po dana, da problem traje čak možda čitave 3 godine! Lično, imam utisak da je ova gospođa samo žrtveni jarac iza koga se krije neko mnogo, mnogo moćniji. Ali sve će izaći na videlo. I vi, koji se sakrijete od zakona i prava, ne računajte da ćete se sakriti od Pravde Božije, i ne zaboravite da kad “oci jedu kiselo grožđe, deci trnu zubi”.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here