Uhapšene tri osobe u Bosni: Na TikToku tvrdili da su povezane sa nestankom Danke Ilić [Video]

Pripadnici FUP-a lišili su slobode tri osobe po aktu Interpola Beograd, za koje se sumnja da su putem Tik Tok-a objavile da su povezane s nestankom devojčice Danke Ilić (2) u Srbiji, saznaje „Avaz“.

Pripadnici FUP-a lišili su slobode tri osobe po aktu Interpola Beograd, za koje se sumnja da su putem Tiktoka objavile da su povezane s nestankom devojčice Danke Ilić (2) u Srbiji, saznaje „Avaz“.

Uhapšeni su B.T, Z.T. i M.T. na području opštine Hadžići, državljani BiH.

Tehnika MUP Srbije, pišu Novosti, identifikovala je osobe iz BiH koje su na TikToku napravile snimak kao da je nestala devojčica Danka Ilić kod njih i žena iz Užica je prijavila “talibana sa Balkana “.

Izvor blizak istrazi otkriva za ATV da su osumnjičeni privedeni nakon što su na TikToku objavili da devojčicu drže u podrumu, te da traže otkup za njeno puštanje.

„Osumnjičeni su sprovedeni na kriminalističku obradu i utvrđuju se svi detalji“, kaže izvor blizak istrazi za ATV.

Istražitelji Odsjeka za sajber kriminal Federalne uprave policije locirali su putem IP adresa osobe koje su tvrdile kako imaju saznanja o nestanku maloletne devojčice, odnosno koje su tražile 50.000 konvertibilnih maraka (25.000 evra) za otkrivanje informacija.

„Maloletna devojčica nije pronađena na teritoriji Hadžića, a u toku je kriminalistička obrada lica lišenih slobode“, kazao je federalni inspektor Ervin Mušinović.