Uhapšeni krivolovci – zaplenjene puške, pištolji, municija…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru su zbog osnovane sumnje da su lovili nezakonito divljač nelegalnim oružjem uhapsila S.P. (41) i D.G. (48).

Ova dvojica se terete da su u vreme lovostaja, 25.marta nezakonito u ataru sela Slatina, Urovica i Dušanovac, iz putničkom automobila kojim je upravljao šezdesettrogodišnji muškarac, protiv koga je podneta krivična prijava u redovnom postupku, lovili nezakonito divljač i to poluautomatskom puškom koja je imala optički nišan i baterijsku lampu na cevi.

S.P. i D.G. se terete da su počinili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom nezakonit lov.

Inače, Ministarstvo unutrašnjih poslova je u više odvojenih akcija proteklih dana, uhapsila ukupno osam osoba koje tereti da su izvršile krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a protiv 32 osobe su podnete krivične prijave u redovnom postupku.

U ovim akcijama je oduzeto 38 pušaka, 13 puštolja, tri revolvera, više od 2.200 komada municije različitog kalibra, kao i jedna ručna bomba.