Uhapšeni napadači na borsku Policijsku upravu

Prilikom napada na policijske službenike, tokom današnjeg incidenta ispred zgrade Policijske uprave u Boru, dvojica policajaca su povređena. Policija je uhapsila trojicu izgrednika i jednu ženu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili su trojicu Borana: R.Z. (44), Š.Z. (39) , S.Z. (25) , kao i Boranku S.Z. (28) koje terete za napad na pripadnike Policijske uprave u Boru. Naime, kako kažu nadležni, ovo četvoro Borana su, sa još desetak osoba, došli ispred zgrade Policijske uprave u Boru u kojoj se već nalazio njihov šesnaestogodišnji rođak. Ovog mladića i još jednog maloletnika, starog 13 godina, policija je neposredno pre toga zatekla u Ulici 7.juli sa  izvesnom količinom lima, za koga se sumnja da je ukraden.

„Sumnja se da je Š.Z. prvo zapretio policajcu, a potom ga uhvatio za rukav i povukao, a zatim su policajca on i R.Z. više puta udarili. Drugog policajca napao je S.Z. i pokušao da pobegne ali ga je napadnuti policajac sprečio u tome. Takođe, S.Z. se sumnjiči da je kamenicama gađala policijske službenike“, navodi se u saopštenju Policijske uprave u Boru.

Dvojica policajaca prevezena je u Opštu bolnicu u Boru.

Osumnjičeni će, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu na saslušanje.

Kako navode u PU Bor, i protiv maloletnika biće podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.