Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo dečaka

Borska policija uhapsila je dva mladića zbog osnovane sumnje da su odgovorni za smrt M.Lj. (14), koji je noćas oko dva sata nastradao nakon tuče u noćnom klubu „Monca“.

Borska policija uhapsila je dva mladića zbog osnovane sumnje da su odgovorni za smrt M.Lj. (14), koji je noćas oko dva sata nastradao nakon tuče u noćnom klubu „Monca“.

 

Uhapšeni T.M. (19) i B.M. (16) su uz krivičnu prijavu predati isražnom sudiji Višeg suda u Zaječaru, rekao je na konferenciji za novinare vršilac dužnosti načelnika odeljenja kriminalističke policije u Boru Zoran Milijić.

Prema rečima Milijića, osumnjičeni su uhapšeni danas popodne na osnovu uviđaja i obdukcije tela nastradalog dečaka, kao i obaveštenja istražnog sudije i tužioca.

Njima se stavlja na teret krivično delo „nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnom posledicom“.

Milijić je rekao da je policijska patrola odmah izašla na mesto gde se dogodio incident, a na zamerke roditelja da policajci nisu reagovali iako su bili udaljeni svega desetak metara, rekao je da od ograde nisu mogli da vide šta se dešavalo ispred lokala.

„Policija redovno kontroliše rejon kod kafića ‘Monca’, jer se tu petkom i subotom okuplja preko hiljadu mladih ljudi. U ovom slučaju, policija nije mogla da reaguje, jer je tuča trajala vrlo kratko i iza ograde lokala“, rekao je Milijić i potvrdio da policija i inspekcija znaju da se u tom lokalu toči piće maloletnicima i da protiv zakupca lokala postoje brojne prijave.

Očevici kažu da je četrnaestogodišnjeg dečaka, koji je pohađao Osnovnu školu „3. oktobar“, tukla grupa od 15 starijih momaka i da je on gotovo 10 minuta ležao bez svesti, a da mu niko nije pritekao u pomoć. Svedoci tvrde da se sve desilo naočigled policije i obezbeđenja.

Kada je, posle 20-tak minuta stigla Hitna pomoć, lekari su konstatovali smrt.

(RTS)