Privedeni osumnjičeni za slanje lažnih pisama

Policija privela na informativni razgovor Petra Komnenovića iz Beograda zbog sumnje da je organizovao distribuciju lažnih uplatnica SNS-a u Boru i zamenika generalnog direktora JP PTT Srbije Miloša Miščevića.

Policija privela na informativni razgovor Petra Komnenovića iz Beograda zbog sumnje da je organizovao distribuciju lažnih uplatnica SNS-a u Boru i zamenika generalnog direktora JP PTT Srbije Miloša Miščevića.

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova priveli su na informativni razgovor Petra Komnenovića iz Beograda, za koga se sumnja da je organizovao distribuciju lažnih uplatnica SNS-a u Boru i Miloša Miščevića, zamenika generalnog direktora JP PTT Srbije.

Iskazi osumnjičenih biće dostavljeni na dalje postupanje nadležnom tužilaštvu.

Policija nastavlja istragu o ovom slučaju, u okviru koje su do sada podnete krivične prijave zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja protiv tri lica Suzane Stojanović, Nemanje Nikolića i Dragana Terzića. Svo troje osumnjičenih su iz Bora.

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić nije se izjašnjavao o hapšenju dvojice osumnjičenih za zloupotrebu u Boru, kao ni o tome da li će sutra početi najavljivani štrajk glađu i žeđu.

Vučić je za RTS rekao da će o štrajku odlučiti sutra, nakon konsultacija sa predsednikom Srpske napredne stranke.

Pred vanredne parlamentarne izbore u opštini Bor, 20. juna, građani te opštine su iz pošte dobili lažne uplatnice po kojima je trebalo da uplate 1.800 dinara za kampanju SNS.

Srpska napredna stranka je optužila vlast navodeći da je samo ona mogla da zloupotrebi javno preduzeće kako bi odbila građane od te stranke.

Ta stranka je tada zatražila od državnih organa da u roku od 48 sati uhapse „sve počinioce izborne prevare u Boru“.

Srpska napredna stranka podnela je 25.juna Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal krivične prijave protiv ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića i direktora PTT Srbija Gorana Ćirića zbog organizovanja podele lažnog izbornog materijala preko pošte pred lokalne izbore u Boru.

(RTS)