Uhapšeni zbog zloupotreba, Mirkoviću nova krivična prijava

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Policijske uprave Zaječar, u saradnji sa tamošnjim Osnovnim javnim tužilaštvom zbog osnova sumnje da su u postupcima javnih nabavki izvršili više krivičnih dela, uhapsila je četiri osobe iz tog grada.

Foto ilustracija / PixaBay.com

Kako navode u Ministarstvu unutrašnjih poslova uhapšeni su: Ž. M, odgovorno lice SPC „Timok“ , B.S, funkcionera grada Zaječara, Z.J, odgovorno lice privrednog društva „AD Put“ i I.V, odgovorno lice privrednog društva „Betoneks“.

Oni se terete da su od 2013. do 2015. u postupcima javnih nabavki, koje su sprovedene za potrebe Gradske uprave Zaječar, izvršili više zloupotreba i oštetili budžet za 3.637.514 dinara.

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati, po čijem će isteku, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe u postupcima javnih nabavki, najavljuju u Ministarstvu unutrašnjih poslova, biće podneta i protiv Saše Mirkovića, bivšeg predsednika Skupštine grada Zaječara, koji je trenutno u pritvoru, zbog prethodno podnetih krivičnih prijava.