Ujedinjena opozicija Bora: Insistirali smo na onome što je istina i što je održivo obećanje

Koalicija „Dragan Marković – Ujedinjena opozicija Bora” oko koje su okupljeni Narodna stranka (NS), Demokratska stranka (DS), Vlaška narodna stranka (VNS), stranka Zajedno za Srbiju (ZZS) i Udruženje građana „Borani se pitaju” održala je konferenciju za medije na kojoj su izneli analizu izbornih rezultata i obratili se građanima Bora.

Ujedinjenoj opoziciji Bora poverenje je ukazalo 3.802 birača sa teritorije grada Bora, čime su dobili 6 mandata u lokalnom parlamentu, a kako kaže Dragan Marković, nosilac liste „Dragan Marković – Ujedinejna opozicija Bora”, Borani koji su glasali za ovu političku opciju imaće u Skupštini grada Bora ljude koji će se boriti za interese svih njih, bez obzira na stranačku pripadnost.

„Dobro je što će Bor imati više odbornika opozicije u ovom sazivu, to znači da će korak po korak vladavina SNS biti srušena, ja se nadam i na vanrednim izborima, zato što će ova vlast u Boru, kakva god da se napravi, biti kratkog veka”, smatra Marković.

On je dodao da nisu najzadovoljniji izbornim rezultatiom i da su očekivali više.

„Mnogo je razloga zašto je ovakav rezultat, ali glas naroda je odlučio i mi protiv toga ne  možemo. Verovatno je bilo naših grešaka, te smo ostvarili ovaj rezultat koji nije najadekvatniji u odnosu na ono kako su se u razgovoru sa nama ophodili naši sugrađani. Imali smo moćne političke protivnike koji nisu prezali ni od čega i koji su koristili sistem koji je prilagođen njima. Ubeđeni smo da će građani videti da je bezrazložno plašenje da će pobedom opozicije da se zatvori rudnik neosnovano”, naglašava Marković.

Za razliku od mnogih političkih aktera, ističe Marković, „mi smo insistirali na onome što je istina i što je održivo obećanje i na to smo ponosni. Ono što smo pričali, pričaćemo i dalje zato što je to jedino vredno i moguće u daljem razvoju grada Bora”.

„Kao Ujedinjena opozicija možemo da se podičimo rezultatima i na parlamentarnim i na predsedničkim izborima, koji su iznad republičkog proseka”, kaže Marković.

U Skupštini grada Bora, nastavlja Marković, Ujedinjena opozicija Bora nastupaće ujedinjeno, kao jedinstvena odbornička grupa i dodaje da sa vladajućom koalicijom neće biti nikakve saradnje.

Osim Dragana Markovića, u lokalnom parlamentu ovu koaliciju predstavljaće i Predrag Balašević, Svetlana Anđelković, Ana Bosioković Branković, Aleksandar Kulić i Dragana Trutić.