Ujedinjena opozicija Bora: Sa mladima ćemo imati partnerski odnos u rešavanju njihovih problema

Izborna lista „Dragan Marković – Ujedinjena opozicija Bora” oko koje su okupljeni Narodna stranka (NS), Demokratska stranka (DS), Vlaška narodna stranka (VNS), stranka Zajedno za Srbiju (ZZS) i Udruženje građana „Borani se pitaju”, istakla je položaj mladih i buduću izgradnju partnerskih odnosa u rešavanju problema ovog dela stanovništva Bora, a za prioritet, kako je rečeno na konferenciji za medije, imaju i razvoj sporta. 

Program Ujedinjene opozicije Bora, kako kaže noslac liste „Dragan Marković – Ujedinjena opozicija Bora, Dragan Marković, je izvodljiv i precizan za sve građane Bora, a posebno za mlade.

„Mi ćemo sa mladima sarađivati na nivou partnerskih odnosa. Kao buduća vlast, gradonačelnik će imati pomoćnika iz redova mladih zaduženog za rešavanje njihovih problema i saradnju sa omladinskim organizacijama. Imaćemo čana Gradskog veća koji će sa svojim timom raditi na rešavanju problema mladih. Tražićemo od svih udruženja koja okupljaju mlade da se kroz jedan omladinski parlament ostvare kao partneri vlasti”, objašnjava Marković.

On je dodao da ova koalicija neće dozvoliti rušenje stadiona FK „Rudar” da bi se na tom mestu izgradio šoping mol, zato što je, kako kaže, to mesto sa atletskom stazom, pomoćnim terenima, a postoji mogućnost da se izgrade i dodatni pomoćni sportski objekti.

„To je najbolje moguće rešenje za vraćanje sporta mladima i vraćanje mladih sportu. Mislimo da je to nešto najbolje što može da se ponudi mlađoj populaciji grada Bora. Takođe, stavićemo Savaču u punu funkciju, omladinski sportski kampovi će naći svoje mesto kada, nakon 3. aprila, oformimo gradsku vlast. Sve ono što stoji u našem programu je izvodljivo i u interesu građana Bora”, ističe Marković.

Ujedinjena opozicija Bora najavila je završnu konvenciju koja će biti održana 24. marta u 18 časova u velikoj sali Doma kulture u Boru.