Ukinuta vanredna situacija u Boru

Na osnovu predloga Stručno-operativnog tima za higijensko-epidemiološke mere Štaba za vanredne situacije grada Bora, gradski Štab je, na današnjoj sednici, doneo odluku o ukidanju vanredne situacije na teritoriji grada Bora.

Epidemiološka situacija u Boru je znatno povoljnija nego na početku uvođenja vanredne situacije,  saopštili su u Gradskoj upravi Bor. Trenutno je na teritoriji grada Bora aktivnih 20 kovid-19 slučajeva koji, rečeno je, imaju blagu kliničku sliku.

„Gradski Štab doneo je odluku o ukidanju vanredne situacije na teritoriji grada. Mi u Boru na današnji dan imamo 20 osoba koje su pozitivne na virus, sa blagom kliničkom slikom, što govori o tome su Borani ovog puta pokazali odgovornost u poštovanju mera Vlade Republike Srbije, gradskog Štaba i epidemiologa, ali i odgovornost prema sebi i prema drugima“, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora na današnjoj konferenciji za štampu.

Štab za vanredne situacije po uzoru na republički doneo je preporuke o nošenju zaštitnih maski u zatvorenom, kao i o poštovanju fizičke distance.

“Na Grudnom odeljenju trenutno se nalazi 15 pacijenata, od kojih su dvoje pozitivni, dok se za tri pacijanta čekaju rezultati testiranja. S obzirom na smanjen broj novootkrivenih slučajeva virusa, kao i na broj pacijenata koji se nalaze na Grudnom odeljenju, imamo razloga da budemo zadovoljni trenutnom epidemiološkom situacijom u gradu”, istakao je dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice.

U Boru je, inače, od početka epidemije virusa korona zabeležen ukupno 271 slučaj kovida-19. Nažalost sedmoro je preminulo od posledica virusa, a nakon kontrolnih testiranja 244 osobe se vode kao izlečene.