Bor u mraku: Ulična rasveta čeka javnu nabavku

Ulične rasvete u pojedinim delovima grada nema već desetak dana. Glavni razlog za mračna naselja, prema rečima nadležnih u Javnom preduzeću „Direkcija za izgradnju Bora“, je što su ugovori o održavanju rasvete istekli poslednjeg dana prošle godine, a potpisivanju novih mora da prethodi postupak javnih nabavki.

saobracaj-bor-jesen
Foto: Arhiva

 

Ugovori sa firmama zaduženim za održavanje javne rasvete u Boru istekli su 31. decembra, a novi još nisu potpisani jer se čeka okončanje postupka javnih nabavki.

Direktorica JP „Direkcija za izgradnju Bora“ Verica Aničić u izjavi za Televiziju Bor pojasnila zašto su pojedini delovi grada ostali u mraku.

„Početkom godine uvek imamo isti problem. Ugovori za održavanje se završavaju 31. decembra, tako je sklopljen svaki od njih po važećim zakonskim propisima. Zbog toga je problem u januaru, još uvek nemamo raspisanu javnu nabavku. Sednica SO Bor održana je 30. decembra, a mi smo finansijski plan dobili 14. januara od Opštinske uprave, u izradi je Plan javnih nabavki i one će biti raspisane. Ali, ostaje problem januara jer nemamo održavanje javne rasvete u gradu. Borimo se koliko možemo da ne bude mrak u gradu, ali građani su potpuno u pravu kada negoduju“, rekla je gospođa Aničić.

Prema njenim rečima radi se na privremenom rešenju kako bi delovi grada u kojima ne radi rasveta što pre bili osvetljeni.

(RTV Bor / Bor030)