Unutrašnje povrede uzrok smrti M.Lj.

M.Lj. (15) iz Bora, koji je pretučen u noćnom klubu “Monza”, preminuo je od udaraca koji je izazvao unutrašnje krvarenje, navodi se u obdukcionom izveštaju.

Ulaz u “Monzu”, mesto gde je ubijen M.Lj.

Prema tom dokumentu, čije su detalje saznali novinari u tom gradu, M.Lj. preminuo je usled gušenja izazvanog unutrašnjim krvarenjem. Načelnik hiruškog odeljenja Zdravstenog centra u Boru Goran Joksimović izjavio je da je dečak primljen u bolnicu bez vitalnih znakova života, bez pritiska i pulsa, kao i da nije disao.

“Svi pokušaji reanimacije nisu dali rezultat”, kazao je Joksimović novinarima.

Borska policija uhapsila je juče T.M. (19) i B.M. (16) iz Bora, zbog sumnje da su odgovorni za smrt Ljubisavljevića.

Vršilac dužnosti načelnika Odeljenja kriminalističke policije u Boru Zoran Milijić izjavio je da su uhapšeni uz krivičnu prijavu predati isražnom sudiji Višeg suda u Zaječaru.

Prema rečima Milijića, osumnjičeni su uhapšeni na osnovu uviđaja i obdukcije tela nastradalog mladića, kao i obaveštenja istražnog sudije i tužioca. Njima se stavlja na teret krivično delo “nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnom posledicom”.

Prema dosadašnjim saznanjima, M.Lj. pretučen pošto je pokušao da spreči tuču između njegovog prijatelja i mladića koji je bio u društvu desetorice prijatelja.

Nakon što je pao u bašti kluba “Monza” i ostao nepomičan, njega je više lica šutiralo nogama.

Milijić je rekao da i policija i inspekcija znaju da se u tom lokalu toči piće maloletnicima i da protiv zakupca lokala postoji više prijava.

M.Lj. je danas sahranjen na Novom borskom groblju uz prisustvo rodbine, prijatelja i školskih drugova odeljenja 8/1 osnovne škole “3. oktobar”.

(BETA, B92)