UPSHIFT poziva mlade iz Borskog i Zaječarskog okruga da konkurišu svojim projektima

Ponovo je otvoren treći po redu UPSHIFT konkurs koji se sprovodi u okviru zajedničkog regionalnog programa “Dijalog za budućnost” i omogućuje mladima da doprinesu pozitivnim promenama u svom okruženju.

Treći po redu virtuelni UPSHIFT izazov okupiće decu do 13 do 19 godina iz gradova i opština Jugoistočne Srbije, gde spadaju Borski, Zaječarski, Podunavski, Braničevski, Nišavski, Pirotski, Toplički, Jablanački i Pčinjski okrug.

Zbog okolnosti u vezi sa pandemijom sve interaktivne  radionice u okviru ovog trećeg ciklusa  sprovodiće se  onlajn kako bi program bio dostupan svima.

UPSHIFT 3 održaće se onlajn i mladi će moći da realizuju svoje ideje kroz interaktivne radionice.

Najbolji timovi čiji programi mogu da doprinesu pozitivnim promenama  u svom okruženju dobiće mentorsku i finansijsku podršku do 2.000 evra.

Nakon formiranja tima, koji mora da broji najmanje tri, a najviše pet članova, zadatak je da se prepozna problem u lokalnoj sredini. Timovi mogu da se prijave do 3. jula na OVOM linku.

Program UPSHIFT se realizuje u okviru zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: Unapređenje dijaloga i društvene kohezije između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“.

Sprovode ga UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira Fond Ujedinjenih nacija za izgradnju mira. Virtuelni UPSHIFT izazov u Srbiji sprovodi partnerska organizacija Razlivalište.