Uranak na pećinama Lazarevog kanjona drugog dana praznika

Obeležavanje drugog dana Međunarodnog praznika rada fokus interesovanja posetilaca, po tradiciji, preseliće se na prostor Lazarevog kanjona i Lazareve pećine.

Lazareva pecina
Foto: Bor 03o – arhiva

S obzirom na veliko interesovanje tokom 2. maja, Turistička organizacija „Bor“ je obilazak Lazareve pećine i ove godine organizovala po posebnom režimu za ovu priliku. Termini za polusatni obilazak su unapred definisani, pojačana je vodička i tehnička služba, kako bi se stvorili uslovi za što efikasniji protok posetilaca i funkcionisanje imajući u vidu specifičnost lokaliteta.

Počev od 9 do 16 sati, na svakih pola sata formirane grupe od maksimalno 40 osoba će uz pratnju vodiča imati priliku da razgledaju ovaj značajan speleološki i arheološki lokalitet.

Posetioci će moći da kupe ulaznicu po ceni od 200 dinara za jedan polučasovni termin.

Foto: Robert Mišić, speleolog

S obzirom na konstantnu tempereturu u pećini od 8 stepeni Celzijusovih, neophodno je pre ulaska i obilaska pripremiti odgovarajuću odeću i obuću, poručuju iz Turističke organizacije „Bor“

Prilikom obilaska pećine moraju se poštovati propisana uputsva i pravila koja su vidno istaknuta na ulazu u pećinu.

Na platou ispred Lazareve pećine u organizaciji Centra za kulturu opštine Bor, posetici će imati priliku da uživaju u dvosatnom kulturno-umetničkom programu, od 12 h KUD „Petar Radovanović“ iz Zlota, a od 13 h KUD „Branislav Nušić“ iz Šarbanovca.