Uranci 2. maja na planini Stol i Zlotskim pećinama

U sredu, 2.maja nastavlja se proslava Međunarodnog dana rada. Tradicionalni uranci biće organizovani na planini Stol i kod Zlotskih pećina, odnosno u Lazarevom kanjonu.

Drugog maja od 9 do 14 sati biće organizovan obilazak Lazareve pećine za posetioce i turiste.

Udruženje „Promovara“ sa partnerima će kod motela organizovati od 9 do 17 časova Sajam etno hrane, a ispred pećine će od 10 do 17 časova biti postavljeni štandovi Turističke organizacije Bor i organizovana promotivno-prodajna izložba autentičnih suvenira, rukotvorina i predmeta starih zanata.

Borski Sportski centar koji upravlja motelom kod Lazareve pećine završio je potrebne pripreme i ovaj objekat će spremno dočekati goste.

Obeležavanje prvomajskih praznika biće zaokuženo 2.maja na planini Stol pešačkom turom od Doma kulture preko Krivelja do Cepa, koja počinje u 7 sati, a od 11 i tradicionalnim usponom na vrh planine Stol.

U 8 časova, obaveštavaju organizatori, iz Novog gradskog centra do Cepa polazi autobus, koji se vraća u Bor u 17 časova.

Organizatori proslave prvomajskih praznika su Centar za kulturu, Turistička organizacija, Planinarskog društvo Bor, udruženja građana, mesne zajednice: Zlot, Brestovac, Banjsko Polje, Bučje, Krivelj, Luka, Gornjane, ali i borska javna i javno komunalna preduzeća.

Pokrovitelj je Opština Bor.