Uređenje trotoara u Boru

Trotoari gotovo svih bočnih ulica koje izlaze na glavnu ulicu Moše Pijade, trenutno se uređuju. Za ove radove, iz gradskog budžeta, opredeljeno je 35 miliona dinara.

Ivičnjaci u gotovo svim bočnim ulicama, koje izlaze na glavnu ulicu Moše Pijade, biće podignuti, što će omogućiti pešacima nesmetano kretanje trotoarima.

„Za realizaciju ovih radova sredstva smo opredelili iz osnovnog budžeta, a znajući da nas očekuje i sanacija svih ostalih trotoara u gradu, dodatna sredstva ćemo obezbediti rebalansom budžeta. Od druge polovine avgusta očekuju nas, takođe, veliki radovi, kako u gradu, tako i u selima. Očekujem da ćemo do kraja građevinske sezone uspeti da uradimo sve što smo predvideli u okviru ovih infrastrukturnih radova“, rekao je gradonačelnik Aleksandar Milikić, prilikom obilaska radova na uređenju trotoara.

Trenutno se uređuju trotoari u Prvomajskoj ulici, Pionirskoj, zatim staza od škola Sveti Sava i Branko Radičević prema trotoaru ulice Moše Pijade, kao i staza od ovih istih škola prema restoranu Jet Set. Takođe, radovi se izvode i na trotoarima sa jedne strane u ulicama 7. juli, Đorđa Andrejevića Kuna, kao i ispred Komercijalne banke i nekadašnje Pivnice.

„Uvažili smo određene sugestije osoba sa invaliditetom i pristupili smo prepravci pojedinih prelaza. Te prepravke su u okviru garancije ranije realizovanih radova, tako da ništa neće koštati gradski budžet“, dodao je gradonačelnik Milikić.

Milikić je i najavio da se trenutno radi projekat uređenja platoa Doma kulture, kao i amfiteatra.