URS predstavio kandidate za poslanike iz Bora

Opštinski odbor Ujedinjenih regiona Srbije (URS) održao je konferenciju za novinare na kojoj su predstavljeni kandidati za poslanike Skupštine Republike Srbije na vanrednim parlamentarnim izborima koji će se održati 16. marta.

urs-kzn-19.02

Na konferenciji je izdato sledeće saopštenje:

Ujedinjeni regioni Srbije spremno ulaze u predstojeće lokalne izbore sa listom Ujedinjeni za Bor grad-Mlađan Dinkić. Na republičkim izborima na listi Ujedinjenih regiona Srbije nalaze se četiri kandidata: Vesna Perović-Kurko, Snežana Stolić, Nebojša Bućan i Vladan Novović. Smatramo da je ovo veliko priznanje za našu opštinu i potvrda važnosti koju opština a uskoro i grad Bor ima za našu stranku i lidera Mlađana Dinkića.

Ono što je takođe bitno je da je Vladan Novović, prvi na listi za lokalne izbore u Boru, najbolje plasiran kandidat za narodne poslanike u Borskom okrugu od svih predatih lista i u slučaju odličnog izbornog rezultata Ujedinjenih regiona Srbije, biće u prilici da interese Bora i Borana brani u Narodnoj skupštini republike Srbije.

U narednim danima predstavićemo građanima Bora, društvenim i nevladinim organizacije, na tribinama i okruglim stolovima konkretan program sa 7 razloga zašto trebaju da svoj glas daju listi UJEDINjENI ZA BOR GRAD – MLAĐAN DINKIĆ.

U osnovi programa je naše zalaganje za nastavak investicija u RTB Bor, očuvanje standarda radnika, borba protiv solidarnog poreza na zarade lekara i nastavnika ali i radnika u RTB Bor, veća ulaganja u privredu i poljoprivredu, umesto mera neselektivne štednje, kao jedini put ka otvaranju novih radnih mesta i boljem životu svih građana Bora.

URS poziva ostale učesnike izbora u Boru da se uzdrže od narušavanja izgleda grada a lokalnu samoupravu da obezbede mesta za lepljenje plakata kao što su Ujedinjeni regioni Srbije inicirali i sproveli za prethodne izbore. Bolje je da političke stranke odustanu od lepljenja plakata, gomilanja bilborda, banderona i ostalog materijala i da taj ogroman novac umesto na prljanje zidova zgrada, prodavnica i drugih objekata, utroše u humanitarne svrhe.

Takođe, pozivamo državne organe da spreče zloupotrebe javnih funkcija a građane Bora da ne podležu atmosferi straha i nesigurnosti i da svoj glas daju onima kojima veruju i koji su ostali dosledni.