URS predstavio novog direktora „Toplane“ i člana Opštinskog veća

Na konferenciji za medije održanoj u petak, 7. decembra, opštinska organizacija Ujedinjenih regiona Srbije (URS) predstavila je novog direktora „Toplane“ Milovana Stupara i Vladimira Stankovića, novog člana Opštinskog veća.

photo: URS

Prenosimo u celosti saopšenje izdato na konferenciji:

Vizija političkog delovanja Ujedinjenih regiona Srbije u Boru je da nastavimo da promovišemo kvalitetne ljude na lokalu koji imaju inicijativu da reše konkretne probleme, a da oni koji su u republičkoj Vladi obezbede pomoć ljudima koji znaju šta treba rešiti.

Najbolji primer za to je J.K.P Toplana u Boru na čijem čelu smo predložili gospodina Milovana Stupara, dobitnika ugledne “Šistekove nagrade” za nesebičan dorinos razvoju RTB Bor i dosadašnjeg odbornika URS-a u Skupštini opštine Bor.

Dosadašnjeg direktora Živorada Petrovića, čoveka koji je posle mnogo godina ogrejao grad i od borske Toplane napravio najbolju u Srbiji, predložili smo za direktora Rudnika bakra Bor. Znamo da nismo pogrešili.

Lokalni problemi zahtevaju lokalna rešenja i lokalnu inicijativu. Zato smo predložili i gospodina Vladimira Stankovića, uspešnog direktora osnovne škole “Đura Jakšić” u Krivelju za člana opštinskog veća opštine Bor.

Moramo da kažemo da nisu svi podjednako dobro radili u prethodnom periodu, neki su više vukli, neki su se zaklanjali iza imena stranke, očekivali da im stranka donese neku poziciju, a onda zaboravljali na stranku i, što je još gore, zaboravljali na građane. To više neće biti slučaj a mi ćemo svakodnevno propitivati aktivnosti onih koji se kriju iza Ujedinjenih regiona Srbije.

Uviđajući sopstvene greške zamenili smo tri člana opštinskog veća, odbornike, direktore javnih preduzeća, članove upravnih i nadzornih odbora javnih preduzeća izabranih sa kvote Ujedinjenih regiona ali i još neke funkcionere ne stideći se da priznamo da neko ne radi dobro.

Svrha lokalne vlasti koju predvode Ujedinjeni regioni Srbije je da se posveti stvaranju opštine koja je servis građana. Zato se Program Ujedinjenih regiona Srbije zasniva se na zalaganju za ostvarivanje istinske regionalizacije i decentralizacije Srbije, unapređivanju životnog standarda građana opštine Bor, podizanje kapaciteta RTB Bor kao žile kucavice cele Istočne Srbije i pospešivanju zapošljavanja.