URS spreman za izbore

2
49

Na konferenciji za medije Ujednjinih regiona Srbije u Boru, istaknuto je da je ova stranka spremna za raspisane parlamentarne i lokalne izbore. Prema rečima Vladana Novovića, prvog čoveka borskog URS-a, ova stranka će se zalagati za decentralizaciju i regionalizaciju, kao i za nastavak investicija u Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor.

vladan-novovic-urs

Na konferenciji za medije izdato je sledeće saopštenje:

Ujedinjeni regioni Srbije spremno ulaze u predstojeće lokalne i parlamentarne izbore. U nedelju, 2. februara u Beogradu održaće se sednica Glavnog odbora na kojoj će biti usvojena predizborna platforma i definisane eventualne predizborne koalicije. Osnovni principi predizborne platforme URS-a biće državotorna regionalizacija i decentralizacija kao uslov jednakih šansi razvoja cele Srbije i veća ulaganja u privredu i poljoprivredu, umesto mera neselektivne štednje, kao jedini put ka otvaranju novih radnih mesta i boljem životu svih građana Srbije.

Ujedinjeni regioni Srbije su pokazali to na primeru pokretanjem građanske inicijative i podnošenjem amandmana za promenu postojećeg Zakona o teritorijalnoj organizaciji kako bi opština Bor dobila status grada. Sakupljeno je preko 2000 potpisa a akcija je imala veliki odjek i preko društvenih mreža. Decentralizacija znači i da selo Zlot postane opština i da se više novca iz budžeta daje mesnim zajednicama.

Ujedinjeni regioni Srbije upozoravaju da odmah po završetku vanrednih parlamentarnih izbora Vlada Srbije mora da nastavi investicije u RTB Bor i mora da obezbedi nastavak ulaganja, inače će se ovaj rudarski kompleks vratiti na nivo iz 2005. godine. Dosadašnje Ministarstvo privrede uopšte nije razmišljalo o RTB Bor, nije razmišljalo o tome da se problemi nižu, troškovi povećavaju i niko od njihnije planirao da završi započete investicije. U budžetu za ovu godinu nema nikakve stavke vezane za Bor i to mora hitno da se ispravi. U poslednjih nekoliko godina to je bila kompanija koja je imala dobitke, konačno plaćala i račune za struju, sve poreze i doprinose, što se nije događalo dugi niz godina.

Sve je to sada ugroženo i mi smatramo da se jedino Mlađan Dinkić od svih političara iskreno zalagao i zalaže za sudbinu RTB Bor i spreman je u svakom trenutku da pomogne. To građani Bora, radnici RTB Bor i sindikati prepoznaju.

2 KOMENTARA

  1. Gospodin je nevidjeno nesvrstan i po tome jedinstven u Srbiji. U kojoj je CELA javnost je jos sva isprskana i mokra od pljuvacke u medjusobnoj licnoj polemici g.Spaskovsko i g.Dinkica u epizodi ,,ko je kriv oko para u Boru…,,i koja je zavrsena pre 15 sekundi,kao sto se svi secamo.GOSPODIN SA SLIKE JE PRAVI TITO,NEHRU I NASER U JEDNOJ LICNOSTI. TRAGIKOMICNO JE DA STATUS GRADA TRAZE ISTI ONI KOJI SU ,KAO STO SVI TO U BORU I ZNAJU, SPRECAVALI DA BOR DOBIJE TAJ STATUS….DOK JE RONALDO IGRAO ZA NJIIH…STA CETE DA RADITE G.NESVRSTANI….. AKO VAM SE RONALDO VRATI… NJEGOVI DRIBLINZI SU UVEK NEPREDVIDIVI I ZATO JE RONALDO….TADA CETE TRAZITI DA SE BORU UKINE STATUS GRADA,ZAR NE…..SEDENJE NA DVE STOLICE JE SADA PROSLOST……MORATE IZABRATI G.NESVRSTANI….DAKLE…SOSA ILI MLADJA……PITANJE JE SAD STO BI REKAO NAS DRAGI SEKSPIR.. I SVI VAS GLEDAMO….A I MLADJA I SOSA….. INACE BAS JE LEDENO OVIH DANA PRAVA VETROMETINA…NIGDE ZAVETRINE

  2. Inace, za one koji ne znaju a bave se politikom….postoji GRADSKA OPSTINA NOVI BEOGRAD …GRADSKA OPSTINA NOVI BOR….
    TREBA DA OBUHVATI NOVI GRADSKI ,KAO I SVE OD TEHNICKE SKOLE PREKO BANJSKOG POLJA I CELU BANJU .I ETO i elegantnog i efikasnog i urbanog i u pravom smislu GRADSKOG TEHNICKOG RESENJA….. . gospodo politicari. Uzgred,ako ni to ne znate, Grad LOZNICA,cela,ima ukupno 18 000 stanovnika i vec godinama i godinama ima status Grada Loznice….a duplo je manja od Bora.
    Pitamo se sta uopste znaju ovi lokalni kao i drugorazredni ,trecerazredni i ostali nizerazredni politicari Srbiji….osim da tako bezuslovno i ponizno sluze i aportiraju jednom autoritetu, sve dok taj ne posrne i padne…A onda kao zecevi pretrce da sopstvenim usima glancaju cipele novom i jacem autoritetu.Stvarno tragikomicna i groteskna rasa…… Kome oni uopste mogu da budu korisni…

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime