URS u nedelju postaje stranka

Suzana Grubješić, članica Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije (URS) najavila je danas da će neredne nedelje, 19. maja, biti održana izborna skupština URS-a kojom će se završiti trogodišnja transformacija tog pokreta u stranku.

Ujedinjeni regioni Srbije

„Kandidat za predsednika URS-a je Mlađan Dinkić, za zamenika Veroljub Stevanović, a kandidati za potpredsednike su Verica Kalanović, Suzana Grubješić, Boško Ničić, Vladan Vasić i Vidoje Petrović“, rekla je Grubješićeva na konferenicji za novinare.

Ona je dodala da će u Centru „Sava“ biti izabrano i Predsedništvo stranke i drugi stranački organi kako bi stranka nakon toga funkcionisala u punom kapacitetu.

Grubješićeva je podsetila da je prošlo tri godine od formiranja URS-a kao pokreta kome je pristupilo više od 50 stranaka, grupa građana i pokreta, a koji će od 19. maja nastupati kao jedinstvena politička partija.

Ona je još jednom ponovila da se ova politička opcija zalaže za modernu, uređenu Srbiju, podelu vlasti, privatnu svojinu, vladavinu prava i borbu protiv kriminala i korupcije, a centralno mesto zauzimaju decentralizacija i regionalizacija.

(Tanjug/Bor030)