Uručene nagrade najboljim borskim učenicima

U okviru oktobarskih svečanosti organizovanih povodom Dana grada u Muzičkoj školi “Miodrag Vasiljević” danas su najboljim učenicima borskih osnovnih i srednjih škola uručene prigodne nagrade.

Grad Bor je ove godine nagradio dodelio 131 nagradu učenicima osnovnih škola i 57 srednjoškolcima.

Nagrađeni su učenici koji su školovanje završili sa svim peticama, kao i oni koji su u prethodnoj školskoj godini osvojili neko od prva tri mesta na republičkim takmičenjima.

“Ove godine je grad Bor izdvojio više nego prethodnih i smatramo da ovu decu treba nagraditi što je više moguće. Verujemo da im ovi iznosi znače i da im daju motivaciju da i dalje uče i da se trude da budu uspešni”, izjavila Tamara Paunović, članioca Gradskog veća zadužena za obrazovanje.

“Vukovci” u osnovnim školama dobili su po pet i po, a u srednjim po šest hiljada dinara.

Od četiri do pet hiljada dinara, u zavisnosti od rezultata, dobili su đaci koji su osvojili neku od prve tru nagrade na republičkim takmičenjima. Ukupni nagradni fond iznosio je skoro milion dinara.

Nagrađena su i 62 nastavnika koji su pripremali učenike za takmičenja.

Lap-top računare, dar lokalne samouprave, uručeni su učenicima generacije: Dušanu Tričkoviću (Mašinsko-elektrotehnička škola), Ivani Milićević (Gimnazija “Bora Stanković”), Strahinji Đuriću (Tehnička škola), Milici Pantelić (Ekonomsko-trgovinska škola).

Lap-top računare dobili su i učenici koji su osmogodišnje školovanje u osnovnoj školi završili sa svim peticama: Milica Antić (OŠ “3. oktobar”), Dunja Jošić (OŠ “Dušan Radović”), Jana Mašić (OŠ “Branko Radičević”), Miljana Radović (OŠ “Vuk Karadžić”), Ivana Grozdić (OŠ “Petar Radovanović”), Mile Marić (OŠ “Stanoje Miljković”) i Anja Šćopić (OŠ “Đura Jakšić”).

Za učenike generacije borskih osnovnih i srednjih škola organizovan je prijem kod gradonačelnika, a juče su im je na svečanoj akademiji povodom Dana grada, po tradiciji, uručeni lap-top računari. Njihov uspeh je promovisan i na bilbordima postavljenim na više lokacija u gradu.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta “Život mladih u Boru – za ostanak i opstanak”, koji je sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.