USKORO 3D PROJEKCIJE: Borski bioskop od sada jedini sa stalnim repertoarom u istočnoj Srbiji

Borski bioskop „Zvezda“ od 25. oktobra jedini je bioskop u istočnoj Srbiji sa stalnim repertoarom. Sve to postalo je moguće velikim investicijama Ustanove „Centar za kulturu grada Bora“ u modernizaciju sale i opreme.

Bioskop Zvezda u Boru

Bioskop „Zvezda“ u Boru može se od ove jeseni pohvaliti krupnim promenama koje su se u prethodnom periodu desile. Naime, uz već postojeće platno dimenzija 16×7 metara, sve ljubitelje filma očekuje i novi cinema surround zvuk, ali i kristalno jasna digitalna slika zahvaljujući novopribavljenom projekoru.

„Nabavkom digitalnog projektora ljubitelji sedme umetnosti moći će da uživaju u svakodnevnim filmskim projekcijama, čime će se značajno unaprediti kulturna ponuda grada. Bioskop „Zvezda“ baštini dugu tradiciju i ovim ulaganjem će sigurno unaprediti svoj rad, a Borani dobiti redovne filmske projekcije“, kazala je za portal „Bor 030“ Milena Stanojković, članica Gradskog veća zadužena za kulturu.

Kako saznajemo, u prethodnom periodu sređen je problem sa grejanjem bioskopske sale, a modernizovan je i izgled karata za projekcije, koje će sada moći i da se rezervišu i biće numerisane.

Inače, cene karata ostaju 250 dinara za sve projekcije, izuzev utorkom, kada će one biti niže i do 20%.

Prema rečima Milice Nešić, PR-a Ustanove „Centar za kulturu grada Bora“, svi filmofili će u narednom periodu uživati u najnovijim filmskim ostvarenjima istog dana kada određeni film doživi premijeru, a sve zahvaljujući saradnji sa bioskopom “Vilin grad” iz Niša.

„Naše gledaoce očekuju velike novine. Naime, svakog utorka biće priređen filmski dan, kada će ulaznice biti niže i do 20 odsto. Takođe, od nove godine ljubitelje filma očekuju i mogućnosti koje sa sobom nose dečje, studentske i senior kartice, a vezuju se, pre svega, za niže cene filmova“, istakla je Milica.

Za narednu godinu najavljena je i nadogradnja postojeće tehnologije na 3D konfiguracioni sistem, kada će gledaoci moći da uživaju i u trodimenzionalnim projekcijama.

Radno vreme bioskopa „Zvezda“ biće od 15 do 23 sata.