Uskoro novi naslovi na policama borske Narodne biblioteke

Na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu ugovorena je nabavka novih knjiga, popularnih naslova beletristike, stručnih i dečijih knjiga.

Beogradski Sajam knjiga već godinama predstavlja najbolju priliku za kupovinu novih knjiga, obogaćivanje knjižnog fonda Narodne biblioteke u Boru. Novi naslovi ovogodišnje izdavačke produkcije biće dostupni ljubiteljima knjige u Boru posle nove godine, nakon sprovedenog postupka javne nabavke.

„U toku jedne kalendarske godine borska biblioteka jedino na Sajmu knjiga nabavlja nove naslove. Sprovodi se zakon o javnoj nabavci, pa će kupljene knjige na policama biti u januaru. Izbor naslova koje ćemo kupiti napravili smo prateći ovogodišnju izdavačku produkciju, ali i u skladu sa interesovanjem naših članova. Vodimo računa da zadovoljimo ukuse svih struktura čitalačke publike u Boru, od onih najmlađih, do najstarijih. To su i izdavačči sa kojima sarađujemo dugi niz godina, poput Evrobooka, Geopoetike, Lagune ili Vulkana, istakla je Ana Janković“, bibliotekarka u Narodnoj biblioteci u Boru.

Knjige se nabavljaju i iz otkupa od strane Ministarstva kulture i infomisanja.

„Kada je u pitanju otkup, na taj način se dolazi do malo skupljih izdanja, kao i do onih izdanja koja nisu baš komercijalna, a koje objavljuju izdavačke kuće Buka, Lom ili Tanesi. Neke od tih knjiga pripadaju i takozvanoj prevodnoj književnosti i čitaju se širom Evrope i sveta“, napominje Janković.

I ove godine su sredstva za nabavku novih knjiga, u iznosu od 1.500.000 dnara, izdvojena iz budžeta borske lokalne samouprave.

[box type=“info“ align=““ class=““ width=““]Tekst je deo projekta „Borski omladinski žurnal“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Bor u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.[/box]