Uskoro počinje rekonstrukcija ulice Moše PIjade u Boru

Ukoliko vremenski uslovi dozvole sredinom naredne nedelje počinju radovi na rekonstrukciji ulice Moše Pijade od raskrsnice sa ulicom Boška Buhe do kružnog toka na „trećem“ kilometru.

Planirano je da radovi traju ukupno četiri meseca i obuhvataće rekonstrukciju kolovoza, obnovu dotrajalih behaton kocki na trotoaru, zamenu vodovodnih, kanalizacionih i toplovodnih cevi.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić je istakao da je projektom uređenja centralne gradske ulice predviđeno da se zamene i stabla koja ugrožavaju bezbednost građana i njihovu imovinu, kao i gradsku infrastrukturu.

„Pored svega ovoga radiće se i proširenje javne rasvete. U prethodnom periodu smo ustanovili da je neophodno da se dodatnim svetiljkama osvetle pešački prelazi kako bi se povećala bezbednost pešaka i vozača“, rekao je gradonačelnik.

Saobraćaj u najprometnijoj i najopterećenijoj gradskoj ulici neće biti obustavljen, ali će se odvijati u izmenjenom režimu u zavisno od toga u kojoj su fazi radovi.

„Petogodišnjim planom kapitalnih investicija je predviđeno je da se ova rekonstrukcija radi 2021. godine, međutim ispunili smo veliki deo plana prošle godine i otvorila se mogućnost da ulicu Moše Pijade sada uredimo“, kazao je Milikić

Vrednost radova je oko 50 miliona dinara, a za izvođača je izabrana kompanija „Štrabag“.