Uspešna godina Muzeja rudarstva i metalurgije u Boru

http://farm3.static.flickr.com/2271/2227011150_5dcb84bf5c_m.jpgTradicionalna umetnička kolonija "Bakar", zaštitni znak Muzeja rudarstva i metalurgije, samo je jedna u nizu aktivnosti ove kulturne ustanove, koja po tradiciji neguje likovnu umetnost i druge vrste umetničkog stvaralaštva.

Muzej rudarstva i metalurgije u Boru, kao svojevrsna kuća kulture, neguje narodnu baštinu i raznolike umetničke izraze i uvek otvorena za ljubitelje kulture i umetnosti, željne novih saznanja. 

O radu Muzeja rudarstva i metalurgije u Boru, u proteklih nekoliko meseci, govore zaposleni:

"Počinjemo sa redovnom godišnjom likovnom smotrom tematske izložbe. Mi smo već otvorili izložbu Borislava Milovanovića. Slede dve izložbe koje će biti realizovane 14. februara – izložba "Pupoljak" udruženja samostalnih zanatlija koja će biti izložena u galeriji "Bakar", a posle toga smo planirali izložbu slikara koji su po prvi put radili koloniju u Medicinskom centru. To će biti jedna veoma zanimljiva izložba slika".

"U prethodnoj godini smo organizovali 18 tematskih izložbi. To su bile razne teme, od slikarstva, skulptura, grafika, korela itd. Što se tiče interesovanja kod publike, najinteresantniji je bio Dečiji majski likovni salon, zatim, Likovna kolonija "Bakar", Akvareli i izložba iz Zaječara – ruskih emigranata".