Uspešna saradnja RTB-a i „Komatsu Mining“-a

Posle kupovine četri bagera kompanije „Komatsu Mining“, koji rade na kopovima u Boru i Majdanpeku, Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor planira nabavku još tri kako bi se  se omogućila godišnja proizvodnja od 80 hiljada tona bakra. Saradnjom zadovoljne obe firme.

Valter Norbert i Blagoje Spaskovski

Valter Norbert, generalni direktor kompanije „Komatsu Mining“ posetio je u četvrtak RTB Bor i kop u Krivelju gde je na delu video bager proizveden u njegovoj kompaniji.

Sa menadžmentom RTB-a Bor imali smo otvoren i prijateljski razgovor. Zadovoljan sam saradnjom koja uspešno traje 3-4 godine i iz dana u dan naši odnosi su sve profesionalniji. Obe kompanije ubuduće biće još jače i profesionalnije – zadovoljan je razgovorima u Boru generalni direktor kompanije „Komatsu Mining“ Valter Norbert.

Stručnjaci RTB-a izračunali su da je kupovina bagera „Komatsu“ isplativa, odnosno je cenu utovara snižena dva puta.

RTB Bor je među prvima kupio najveći bager u Evropi koji odjednom može da podigne 55 tona materijala i sa samo četiri kašike napuni „damper“ nosivosti 220 tona. Cena utovara novim bagerom je dva puta niža u odnosu na konvencionalne bagere. Zadovoljni smo i radom bagera i održavanjem, a još više saradnjom sa kompanijom „Komatsu Mining“, jer veliki sarađuju sa velikima – ocenio je na sastanku generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski i izrazio zahvalnost Vladi Srbije i stručnjacima koji su podržali intenzivni razvoj Basena Bor, koji je u borsko i majdanpečko rudarstvo uložio 80 miliona evra.

Komanija „Komatsu Mining“ održala je, nakon posete RTB-u, prezentaciju u hotelu Jezero, na Borskom jezeru.