Uspešno održana akcija „Velika vožnja bicikala“ [FOTO]

Na inicijativu mladih iz Doma omladine Bor na ulicama Bora organizovana je jednočasovna vožnja bicikala kroz grad u okviru akcije „Velika vožnja bicikala“.

Aktivisti Doma omladine Bor zajedno sa velikim brojem biciklista, zagovornika zdravog života i čiste životne sredine, okupili su se ovog petka na platou Doma omladine i otpočeli ovu jedinstvenu akciju u našem gradu.

Kolona biciklista svih uzrasta krenula je od Doma omladine ulicama Moše Pijade, 3. oktobar, Generala Pavla Ilića do ulice Kralja Petra I i do tržnog centra „Kocka“ odakle se istom trasom i vratila do Doma omladine.

Defile ulicama Bora imao je za cilj da građanima i gradskoj upravi Bora ukaže na nedostatak biciklističke staze , čijom bi se izgradnjom rešio jedan veliki problem i omogućio bezbedan saobraćaj za ljubitelje ove vrste dvotočkaša.

Za grad Bor 19. oktobar biće upamćen kao dan biciklista. Više od 100 ljubitelja bicikala našeg grada okupilo se u dvorištu Doma omladine Bor i odatle krenulo u svoju vožnju.
Pored tri kursa spretnosti koje su organizovali omladinci, kao i testa „Šta znaš o saobracaju“, ova vožnja kroz grad je još jedna akcija u nizu aktivnosti u cilju promovisanja urbane mobilnosti, zdravih stilova života, bezbednosti mladih u saobraćaju, kao i biciklizma uopšteno“, rekao je Srećko Zdravković, inicijator vožnje bicikala kroz Bor

Učešće i podršku omladini u realizaciji akcije „Velika vožnja bicikala“ dao je i gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić:

Ovde je zaista puno mladih koji se, pre svega, lepo druže, razmenjuju iskustva i provode vreme na jedan zdrav način. Rekao sam nekoliko puta, i sada ću ponoviti: Mladi ljudi su u stanju da zaustave svet i ponovo ga pokrenu, jer njihove ideje su jako dobre, to treba podržavati i uvek stati iza onoga što oni rade. Definitivno, Bor je grad zelenih bulevara, Bor je grad širokih ulica i mislim da nakon ovakvog jednog dešavanja treba uslediti ono što smo najavili za 2019. godinu tj. formiranje biciklističke staze”, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora.