Uspešno organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi: Studenti opravdali očekivanja

0
154

Studentski parlament Tehničkog fakulteta u Boru, u saradnji sa Crvenim krstom, Zavodom za transfuziju krvi Niš i Studentskim centrom, organizovao je povodom Dana studenata, akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Studenti Tehničkog fakulteta u Boru su ove godine pokazali svoju humanost, i u akciji dobrovoljnog davanja krvi, organizovanoj u čitaonici Studentskog centra u Boru, prikupili 40 jedinica ove dragocene tečnosti, što je i najviše do sada.

Najveći broj davalaca već je davao krv i ranije, a povod je, naravno bila humanost.  Zdravstveni radnici su zadovoljni odzivom studenata, s obzirom da se paralelno organizovana i ona redovna u Crvenom krstu.

Komisija za dobrovoljno davanje krvi grada Bora i Zavod za transfuziju krvi u Nišu sarađuju godinu dana i rezultati su odlični, a mesečno se prikupi 150 jedinica mesečno, što je iznad proseka.

Svaka jedinica koja se prikupi je dragocena, tako da se akcije nastavljaju i u narednom periodu. Inače, redovne akcije se organizuju u Crvenom krstu svakog ponedeljka.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime