Uspešno predstavljanje Opštine Bor na manifestaciji “Dani Timočana i Krajinaca” [FOTO]

0
44

U kući Đure Jakšića u beogradskoj “Skadarliji” prošlog vikenda je održana manifestacije “Dana Timočana i Krajinaca” povodom 90. godina postojanja Udruženje Timočana i Krajinaca u Beogradu.

dani-timocanina-03042015

U okviru ovogodišnje manifestacije lokalne samouprave iz istočne Srbije održale su prezentaciju svojih mesta, a jedno od zapaženijih je bilo predstavljenje opštine Bor. Kuća u kojoj je Đura Jakšić proveo poslednje dane života bila je ispunjena do poslednjeg mesta tokom programa koju je pripremila opština Bor.

Pod sloganom “Najbolje iz Bora u Beogradu” predstavljeni su turistički potencijali Bora i okoline kroz film Turističke organizacije, Muzej rudarstva i metalurgije prikazao je izložbu posvećenu istoriji rudarstva u ovim krajevima sa posebnim akcentom na Đorđa Vajferta, Borski turistički centar predstavio je skijalište na Crnom Vrhu, dok je Narodna biblioteka upriličila književno veče sa Jelenom Radovanović.

Opštini Bor je uručena plaketa Udruženja Timočana i Krajinaca za pomoć u organizaciji manifestacije. Ljubiša Marković, zamenik predsednika ovog udruženja istako je da je saradnja sa opštinama istočne Srbije odakle potiču članovi udruženja sve bolja i da kulminirala zajedničkom oganizacijom manifestacije ove godine.

“Udruženje Timočana i Krajinaca je jedinstveno zavičajno udruženje u Beogradu jer okuplja zemljake sa sedam opština Timočke i Negotinske krajine i grada Zaječara. Udruženje ima oko 1.000 aktivnih članova, od preko 15.000 Timočana i Krajinaca koji žive u Beogradu. Svake godine mi programski realizujemo ,,Dane Timočana i Krajinaca’’ kroz kulturne manifestacije, muzičke i književne večeri, izložbe slika, kao i kroz neke druge prezentacije. Mi se ovde bavimo i privredom i pokušavamo da na neki način naše ljude iz zavičaja afirmišemo u Beogradu. Ove godine smo imali izuzetnu saradnju sa opštinama, a ovo je dobra prilika da između ostalih i opština Bor u najboljem svetlu, kroz temu “Najbolje iz Bora u Beogradu’’, predstavi ono što je zaista najbolje, rekao je Marković prisutnim novinarima lista “Borski problem” i portala “Bor 030”.

[RFG_gallery id=’363′]

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime