Uspešno realizovan projekat “S.O.S ZA MLADE” borskog udruženja “Glasno za omladinu”

Vodeći se Hegelovom maksimom da je hrabrost koja se bori bolja od slabosti koja traje Udruženje „Glasno za omladinu“ realizovalo je projekat  “S.O.S. ZA MLADE”.

Projekat “S.O.S. ZA MLADE” Udruženja “Glasno za omladinu” obuhvatao je niz predavanja i radionica sa psiholozima, pedagozima i omladinskim radnicima na temu depresije i anksioznosti, da željom da omladima omoguće odgovore na pitanja koja ih muče.

“U toku našeg rada sa  mladima primetili  smo da je anksioznost i depresija sve učestaliji problem sa kojima se mladi suočavaju danas. Ova bolest  modernog doba najviše se javlja kod adolescenata, ali i starijih koji svoje slobodno vreme provode u virtualnom svetu što nije dobro za njihovo psihofizičko zdravlje jer se povlače u sebe i ne izlaze iz takozvane zone komfora”, navodi Vladimir Stojičević iz Udruženja “Glasno za omladinu”.

Aktivisti ovog udruženja u saradnji sa stručnjacima nastojali su da mladima prikažu i primere dobre prakse i usmere ih na pravi put. Održana je i prezentacija projekta “S.O.S. ZA MLADE”, koji Grad Bor sufinansira sa 59.500 dinara, kao i uvodno predavanje o anksioznosti i depresiji na temu kako pobediti sebe.