Uspešno završen još jedan kurs šminkanja u salonu lepote „KM Beauty”

U okviru projekta „Zanatskim veštinama do sopstvenog biznisa” koje sprovodi Udruženje „Konanika”, četiri polaznice obuke za profesionalno šminkanje koji je organizovao salon lepote „KM Beauty”, uspešno su završile obuku i dobile sertifikate o osposobljenju za obavljanje posla šminkera.

Projekat „Zanatskim veštinama do spostvenog biznisa” ima za cilj jačanje ženskog preduzetništva i stručno osposobljavanje žena iz teže zapošljivih kategorija, sa mogućnošću pokretanja sopstvenog biznisa.

Juče je završen kurs za profesionalno šminkanje kojim su, kako je predviđeno projektom koji je finansirala kompanija „Srbija Ziđin Majning”, osposobljene četiri žene za bavljenje profesionalnim šminkanjem, za šta su dobile i sertifikate salona lepote „KM Beauty” koji je i sproveo obuku.

Obuka je trajala dve nedelje, a polaznice su najpre pohađale teorijski čas o tempu obuke i prizvodima za šminkanje. Nakon toga, svakog dana vršena je praktična obuka na kojoj su učile nove tehnike šminkanja, a polaznice su dobijale i domaći zadatak da vežbaju novu naučenu tehniku.

„Kompanija „Srbija Ziđin Majning” bila je, prema rečima predsednice Udruženja „Konanika”, Ivane Marinković, zaista velikodušna prilikom dodele sredstava za ovaj projekat zbog čega su im veoma zahvalni.

„Akcenat je bio na tome da polaznice kursa budu žene koje su konkurisale za posao u kompaniji, a nisu zaposlene. Na taj način, ova kineska kompanija je želela da se, na neki način, oduži kandidatkinjama koje nisu dobile posao. Ovo je bila bazna obuka, zadovoljne smo kako su devojke to savladale, a na njima je da se dalje usavršavaju. Devojke su bile veoma zainteresovane tokom obuke i upoznale su se sa tehnikama, proizvodima, kao i načinom na koji se pristupa klijentima, što je u ovom poslu veoma bitno”, ističe Marinković.

Vlasnica salona lepote „KM Beauty” gde je obuka i sprovedena, Milica Momčilović Radovanović kaže da je veoma zadovoljna uspešno realizovanom obukom.

„Polaznice su veoma zadovoljne i zahvalne našem salonu. Na evaluacionim testovima su pohvalile mentore i uglavnom su sve rekle da će verovatno da se vrate da upišu možda još neki od kurseva koje imamo u ponudi. Takođe, veoma su zahvalne kompaniji „Srbija Ziđin Majning” koja je donirala sredstva za obuku, jer nisu sve bile u mogućnosti da je same finansiraju”, naglašava Momčilović Radovanović.

Projektom je, osim kursa šminkanja koji su pohađale četiri polaznice, predviđen i kurs za frizera za dve polaznice, kao i kursevi za nadogradnju noktiju i depilaciju za po jednu polaznicu, koji će u u narednom periodu biti realizovani u salonu lepote „KM Beauty”.

Na ovaj način biće podržano osam žena koje će biti osposobljene za rad i osnažene za pokretanje sopstvenog biznisa.