Uspostavlja se prevoz za radnike čiji su poslodavci dostavili zahtev Gradskoj upravi grada Bora

0
1302

Za radnike čiji su poslodavci ispoštovali Uredbu Vlade Republike Srbije i dostavili zahteve Gradskoj upravi grada Bora danas u podne biće uspostavljen autobuski prevoz.

Grad Bor je saopštio da je noćas ka Ministarstvu uputio zahtev, a prema njihovom odobrenju, koje je urgencijom gradonačelnika stiglo jutros u 7.15 sati, prevoz će biti organizovan za one poslodavce koji su, u skladu sa svojim potrebama, dostavili informacije o svojim zaposlenima sa tačno definisanim spiskom putnika, rutama i satnicom.

“Nažalost, neodgovornost pojedinih poslodavaca koji posluju na teritoriji grada dovela je u pitanje organizaciju prevoza zaposlenih, ali smo, zahvaljujući brzoj intervenciji, ovaj problem uspeli da prevaziđemo za one poslodavce koji su shvatili ozbiljnost situacije. Založio sam se da, u što kraćem roku od Ministarstva dobijemo saglasnost na organizaciju prevoza i time ne ugrozimo naše sugrađane koji putuju do svog radnog mesta. Još jednom apelujem na sve poslodavce koji nisu dostavili potrebne podatke da to učine u što kraćem roku, kako naši sugrađani kojima je potreban prevoz do svog radnog mesta ne bi trpeli i da na ovaj način zajednički organizujemo prevoz zaposlenih na teritoriji grada.” rekao je gradonačelnik Aleksandar Milikić.

Podsećanja radi, Uredba Vlade RS o ukidanju javnog gradskog prevoza doneta je u cilju suzbijanja širenja virusa korona, a poslodavci su bili dužni da za svoje zaposlene organizuju prevoz pod tačno definisanim uslovima i propisima koje je dala Vlada RS.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime