Usvojen budžet Bora za narednu godinu

1
26

Odbornici Skupštine Opštine Bor, posle višesatne rasprave, usvojili su na današnjoj 27. sednici lokalnog parlamenta, predloženi budžet za 2014. godinu.

SO Bor

Za narednu godinu, budžet Opštine Bor projektovan je na 1.905.000.000 dinara.

Predsednik Skupštine Opštine Bor, Dobrica Đurić (SPS) istakao je da ovako koncipirani budžet garantuje normalno funkcionisanje grada i javnog sektora.

“Bitno je da će ovim budžetom javni sektor ostati stabilan, to je ono što je ključno. Ustanove i preduzeća će moći da obavljaju svoje funkcije. Budžetom nismo mogli, a ni želeli, da planiramo velike subvencije kolike su bile u 2013. Podsećam da je za Toplanu bilo izdvojeno 200 miliona, na to više nemamo pravo u sledećoj godini. Tako da će Toplana morati da pokuša da ekonomski samostalno posluje, teret je i na menadžmentu i na radnicima.

kzs-dobrica

Odvojena su i sredstva kod opštinske uprave za dobrovoljno napuštanje posla. Rađena je već anketa i ima zainteresovanih radnika, obzirom da postoji višak u administraciji, izjavio je Đurić.

Budžet za 2014. godinu je zbog ukidanja naknade za gradsko građevinsko zemljište, pojedinih poreza i smanjenja republičkih transvera prema opštini manji za oko 200 miliona dinara u odnosu na prošlogodišnji.

Usvajanju budžeta je prethodila višesatna rasprava u kojoj su najviše učestvovali odbornici opozicionih stranaka Liberalno demokratske partije, Demokratske stranke Srbije, Demokratske stranke i Vlaške narodne stranke. Jedna od zamerki je bila što predlog budžet pre glasanja u Skupštini nije prošao javnu raspravu.

Diskusija se vodila i oko onoga što je urađeno u gradu tokom, skoro, tri i po godine mandata aktuelnog skupštinskog saziva.

Pored usvajnja odluke o budžetu za 2014. godinu odbornicu su prihvatili i svih ostalih 34 tačaka dnevnog reda, među kojima su Lokalni akcioni planovi za zapošljavanje, unapređenje stanovanja i zdravstva Roma. Usvojen je i poslednji rebalans budžeta za 2013. godinu, promenjeni su pojedini članovi u upravnim, nadzornim i školskim odborima, a data je i saglasnost na programe poslovanja pojedinih javnih i komunalnih preduzeća.

Prema najavama, do kraja godine biće održana još jedna sednica SO Bor.1 KOMENTAR

  1. Ne znam bas nista o ovoj temi,ali po slici ,rekao bih da je ovaj g.Dobrica bas neki dobrica.Mozda je samo malo vise COSIC za neke koji cene bradu i koji bi zato vise voleli da je malo vise Eric.Nama ostalima je to SAMO stvar dizajna i manekena,koje kreator menja prema glavnom trendu i potrebi. Verujemo u odabir kreatora.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime