Usvojen drugi rebalans gradskog budžeta u Boru, najviše para za kapitalne investicije i Toplanu

Odbornici Gradske skupštine u Boru usvojili su drugi rebalans ovogodišnjeg budžeta koji je uvećan za 400 miliona dinara. Za borsku Toplanu biće opredeljeno 100 miliona dinara za nabavku uglja.

Ovogodišnji budžet Grada Bora dostići će 3,07 milijarde dinara nakon drugog rebalansa koji su odbornici Gradske skupštine usvojili na današnjem zasedanju, a kojim će prihodi biti uvećani 14,49 odsto, odnosno 400 miliona dinara.

Prvobitni nacrt budžeta za ovu godinu projektovan je na 2,27 milijardi dinara, što realizovanim rebalansima predstavlja značajno uvećanje.

Najviše para biće izdvojeno za kapitalne investicije, a imajući u vidu da je grejna sezona u toku, sto miliona dinara biće usmereno za borsku Toplanu za nabavku uglja.

Predstavnici opozicije su za ovu odluku uputili kritiku podsećajući da je Toplana letos potpisala ugovor o nabavci uglja u okviru koga je dogovorena avansna uplata sredstava.

Dodatnih 38 miliona dinara biće izdvojeno ovim rebalansom za borski Vodovod koji će ova sredstva upotrebiti za završetak vodovodnemreže u određenim selima u Boru, a kako je najavljeno, ovi radovi će biti gotovi do kraja godine.

„Rebalans budžeta nam je omogućio da izdvojimo 400 miliona dinara da uradimo ono što je počelo kao ideja koju sada možemo realizovati. I drago mi je da smo se složili da je punjenje budžeta dobra stvar jer je činjenica da razvojem rudnika razvijamo grad“, kazao je gradonačelnik Aleksandar Milikić.