Besplatan internet na tri lokacije u Boru i u svih dvanaest okolnih sela

Metovnica i Oštrelj su treće i četvrto selo u kojem je otvoren Omladinski klub, a finansijska sredstva za njihovo opremanje izdvojena su iz budžeta grada Bora.

Član gradskog veća za oblast omladine i upravljanje projektima, Srećko Zdravković kaže da se u prethodnom periodu radilo i na rešavanju pravnih statusa Omladinskih udruženja u borskim selima.

„Nekima smo pomogli da se formalizuju u vidu udruženja građana, ostali su registrovani preko mesnih kancelarija. Dakle u svakom selu postojaće Omladinski klub preko mesnih kancelarija, ali pored toga smo osnažili mlade da se samostalno registruju preko Agencije za privredne registre kako bi mogli i kasnije da nastave sa omladinskim aktivnostima u vidu pisanja projekata i različitih programa za mlade”, objašnjava Zdravković.

Iz budžeta grada Bora su izdvojena finansijska sredstva da se za svih 12 sela kupi stoni fudbal, stoni tenis sa pratećom opremom, multifunkcionalni uređaj i laptop računar koji će pomoći mladima da kvalitetnije provode svoje vreme u svom selu.

„U svakom selu ćemo obezbediti i vaj-faj zone. To radimo u sklopu drugog projekta, ali je svakako u interesu svih meštana borskih sela. Pokrenuto je 12 otvorenih vaj-faj mreža na selima. A u gradu su postavljene tri vaj-faj zone, ispod Studentskog centra, ispod Doma omladine i u ulici Moše Pijade”, kaže Zdravković.