Konkurs za učešće na festivalu kratke forme – VAL

Muzej rudarstva i metalurgije Bor otvorio je konkurs za učešće na festivalu kratke forme – „VAL“.

val-fest

VAL/Festival, od ove godine pored VAL/radionica, pri Muzeju rudarstva i metalurgije Bor, otvara i KONKURS za prijem video radova i radova kratke forme: film (do 30 minuta), animacija, stop-motion…

Radove po konkursu selektovaće stručna komisija Muzeja. Rezultati konkursa kao i program festivala, biće objavljeni preko fejsbuk stranice Muzeja: „Muzej rudarstva i metalurgije Bor“, nakon završenog konkursa 01.12.2013.

Program festivala uključuje zasebne projekcije amaterskog videa/film-a, projekcije profesionalnih autora videa/filma, kao i zasebnu projekciju autora iz Bora.

VAL Festival promoviše autentične video poruke autora, koje nastaju kao reakcija na socijalno, geografsko, emotivno, istorijsko… okruženje u kome se nalaze. Projekcija radova predstavljaće međusobnu komunikacija više autora u jednom danu. Cilj festivala je podizanje svesti posmatrača o datom trenutku unutar specifičnih okolnosti.

Prednost tokom selektovanja imaće aktuelne teme u radovima, bilo da je u pitanju lična priča ili opšte mesto događaja, bilo da je forma rada narativno predstavljena ili kao apstraktni vizuelni doživljaj.

Za učešće na festivalu potrebno da se popunjeni konkursni list i rad pošalju na adresu Muzeja rudarstva i metalurgije, Moše Pijade 19, 19210 Bor.
[gview file=“https://www.bor030.net/wp-content/slike/konkursni-list-val.doc“]