„Van Gogh“ u Boru na obeležavanju Dana rudara i Dana RTB-a

Popularni domaći rok sastav „Van Gogh“ nastupaće u Boru 6. avgusta povodom obeležavanja Dana rudara i dana Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor, saopšteno je danas iz borskog kombinata bakra.

Proslava Dana RTB-a Bor i Dana rudara Srbije počinje tradicionalnom rudarskom budilicom koja će šestog avgusta izjutra proći svim većim gradskim ulicama i naseljima.

U Klubu RTB-a Bor u Brestovačkoj Banji će, potom, biti upriličen prijem za delegacije visokih zvaničnika, ambasadore i predstavnike ambasada, kao i za brojne poslovne partnere, prijatelje kompanije i predstavnike društveno-političkog života Timočke Krajine, ali i cele Srbije. Svi oni imaće priliku da, pre svečanosti u Brestovačkoj Banji, razgledaju nova metalurška postrojenja.

U oficijelnom delu najboljim basenskim radnicima biće dodeljena nagrada “Inženjer Šistek”, najviše priznanje koje RTB uručuje za doprinos razvoju kompanije. Nakon jednosatnog ceremonijala dodele „Šistekovih nagrada“.

Večernji deo programa namenjen je građanima Bora i susednih gradova. Njima RTB Bor poklanja koncert rok grupe “Van Gogh” pod otvorenim nebom, u Amfiteatru kod Doma kulture sa početkom u 21 sat.

Obeležavanje Šestog avgusta će i ove godine, nakon koncerta “Van Gogha”, biti završeno spektakularnim vatrometom.

U Majdanpeku će Dan rudara i Dan RTB-a biti obeležen istog dana, a u večernjim satima na gradskom trgu biće organizovan koncert „Tropiko benda“.

Kombinat bakra je, kao glavni nosilac i pokretač privrede u Boru i regionu, i ove godine pružio finansijsku potporu brojnim manifestacijama u oblasti kulture i sporta koje povodom Dana rudara Srbije organizuju gradske ustanove i sportska društva.

(Bor030 / Kolektiv)