Vandali uništili solarni punjač – „Strawberry tree“ u Boru

Odakako je postavljen na platou Doma kulture u Boru solarni punjač mobilnih telefona „Strawbery tree“ na meti je vandala. Priključaka za punjenje je sve manje, pa je od 16 koliko je prvobitno bilo, u ispravnom stanju ostalo tek nekoliko.

Da neki ljudi ne zaslužuju da im se ništa pokloni potvrđuje primer uništavanja solarnog punjača prenosnih uređaja koji je pre mesec dana postavljan na platou Doma kulture.

Kompanije „Telekom Srbija“ i „Strawberry energy“ su 2. oktobra poklonile savesnim građanima Bora najmoderniji, energetski efikasan javni punjač za besplatno punjenje mobilnih telefona i drugih prenosnih uređaja. Pored građana Bor mogućnost da na trgu napune baterije svojih elektronskih ljubimaca imaju još samo žitelji Valjeva, Kikinde, Vranja i Beograda.

Sve manje je i Borana koji mogu da koriste ovaj izum domaće pameti jer su ih, blago rečeno, nesavesni sugrađani svojim vandalskim ponašanjem za to uskratili.

Od 16 priljučaka koji su se nalazili na sve četri strane „jagodice“ danas ih je u funkciji samo nekoliko.

Bezobraznike nisu sprečile ni kamere postavljene sa samom punjaču, ali i zgradi Doma kulture koja je u neposrednoj blizini.

Iako materijalna šteta nije velika, funcionalnost samog punjača je ugrožena jer se broj modela telefona koji mogu da se dopune drastično smanjio.