Vandalizam na dečijim igralištima u Boru

Tokom vikenda je na dečijim igralištima u MZ Mladost i Petoj mesnoj zajednici u Boru upropašćeno dosta rekvizita, polomljene su informativne table, klackalice, dečija računaljka i klupe.

Grad Bor ulaže velike napore da deci omogući normalne uslove za život, razonodu, zabavu, bavljenje sportom i rekreacijom, ali, prema rečima člana Gradskog veća Marka Nikolića, pojedinci svakodnevno uništavaju ono što je sagrađeno i postavljeno.

„Ukoliko se vandalizam nastavi u našem gradu i ukoliko se rekviziti i dalje budu uništavali, kako i zakon nalaže, bićemo prinuđeni da zatvorimo dečija igrališta do njihovog saniranja jer ona kao takva nisu bezbedna za naše najmlađe”, naglašava Nikolić.

On je dodao da je tokom prošle godine rekonstruosani i po najsavremenijim standardima sagrađeno pet novih dečijih igrališta koja su bila upropašćena i morala da se saniraju i pre nego što je dobijena upotrebna dozvola.

Radnici JKP „3.oktobar” su, kako kaže v.d. direktora ovog preduzeća Radmilo Guševac, rano jutros izašli na teren.

”Radnici JKP „3. oktobar” će do kraja dana sanirati sve ono što su nepoznati počinioci uradili tokom vikenda”, rekao je Guševac i zamolio da više ne dolazi do uništavanja javne svojine.

Nadležni upućuju apel građanima da, ukoliko imaju bilo kakva saznanja da neko uništava rekvizite, to prijave tužilaštvu, policiji ili Gradskoj upravi kako bi se preuzeli dalji koraci.