Vanredna situacija u Negotinu i Kladovu zbog snega

U opštinama Negotin i Kladovo zbog snežnih padavina proglašena je vanredna situacija.

Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, Melina Selenić, zamenik predsednika opštine i Milan Uruković, predsednik SO Negotin

Štab za vanredne situacije na predlog svih članova proglasio je vanrednu situaciju na celoj teritoriji opštine Negotin i doneo naredbu o dodatnom angažovanju mehanizacije u brdsko-planinskom delu opštine. Štab je doneo i odluku da se izvozi sneg iz centralne zone grada i pet gradskih ulica, a građanima je upućen apel da uklone vozila iz pet centralnih ulica kako bi ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Badnjevo“ uklonile nagomilani sneg.

 „Što se tiče potrebe uvođenja vanredne situacije je i najava da će doći  vrlo brzo do otopljenja snežnog pokrivača, što može da izazove probleme sa poplavama na bujičnim vodotocima, koji mogu da izazovu problem u nizijskom delu opštine”, rekao je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin i komandant Štaba.

Na preporuku članova Štaba za vanredne situacije i predsednik opštine Kladovo Radisav Čučulanović proglasio je vanrednu situaciju na teritoriji te opštine.

Na sednici Štaba definisane su smernice za delovanje u vanrednoj situaciji, a članovi su usvojili zaključak po kojem su svi novoizabrani predsednici Saveta MZ i njihovi zamenici imenovani za poverenike civilne zaštite.

Vanredna situacija ostaje na snazi do stabilizacije vremenskih prilika.