Vanredna situacija u borskim selima!

Proglašena vanredna situacija u četiri sela borske opštine!
opstina-bor-zgrada

Predsednik Opštine Bor, Živorad Petrović, juče je proglasio vanrednu situaciju u četiri sela u borskoj opštini – Gornjanu, Luki, Tandi i Bučju, zbog jako lošeg stanja na putevima i prilazima. Kako je rečeno na sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije, ova situacija potrajaće sve dok svaki zaseok ne bude očišćen i prohodan.

Sva raspoloživa mehanizacija komunalnih preduzeća i RTB-a Bor biće upućena ka ovim selima, kako bi se situacija što pre normalizovala.

Sve ćemo preduzeti u cilju normalizacije celokupne situacije. Angažovaćemo kompletnu mehanizaciju i doći ćemo do svake kuće koja je zavejana. Ukoliko bude bilo potrebe, uključićemo i specijalno vozilo za evakuaciju bolesnih osoba, a biće angažovane i ekipe dežurnih lekara, izjavio je na sednici predsednik Opštine Bor, Živorad Petrović. 

Ostala sela u borskoj opštini su bez većih problema.

Da pomenemo da će, zbog neprisustvovanja na sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije, protiv nekoliko članova istog, biti preduzete određene zakonske mere, a ovom prilikom smenjen je načelnik istoimenog štaba.

(RTV Bor/Bor030)