Vanredna situacija u Žagubici: Spašeno 60, evakuisano 240 osoba

Reka Tisnica koja se zbog obilnih padavina u opštini Žagubica izlila i nanela velike štete, polako se povlači,  a situacija je pod kontrolom, izjavio je načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

Merna stanica na Crnom vrhu zabeležila je 132 litara kiše za svega nekoliko sati, a najviše je palo između tri i šest sati ujutru.

Zbog obilnih padavina izlila se reka Tisnica, koja je poplavila brojna domaćinstva i načinila im velike štete.

Bujica je, po rečima stanovnika ovog kraja, nosila sve pred sobom, pa je hitno reagovao i Štab za vanredne situacije, sa Safetom Pavlovićem, predsednikom opštine Žagubica na čelu, koji je u naseljima Izvarica, Ribare, Krepoljin, Vukovac, Milatovac, Jošanica i Žagubica proglasio  vanrednu situaciju.

Voda je stigla i do glavnih pumpi kojom JKP “Belosavac” pijaćom vodom snabdeva domaćinstva u naselju Žagubica i Suvi Do, pa stanari u ovim naseljima do daljeg neće imati pijaću vodu.

Iz Sektora za vanredne situacije, međutim, stižu informacije da se voda povlači u korito reke Tisnice na ugroženom području, te da, srećom, nema povređenih ni stradalih.

“Pripadnici sektora spasili su 60 osoba iz ugroženih domaćinstava u koje je ušla voda, a evakuisano je 240 osoba”, rekao je medijima načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

Na crpljenju vode, rečeno je u MUP-u, angažovana su 24 vatrogasca spasioca sa sedam vozila, šest čamaca i četiri pumpe.