Vaterpolo reprezentacije doputovale na Borsko jezero

0
78

Osam reprezentacija učesnica Međunarodnog vaterpolo turnira, koje će se od sutra do nedelje takmičiti u Boru, doputovalo je na Borsko jezero. Prvi trening reprezentacija Srbije odžala je danas na borskom bazenu.

vaterpolo-konferencija1

Dejan Savić, selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, istakao je da je cilj osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju.

“Tradicija srpskog vaterpola je takva da se ne prihvata filozofija Olimpijskih igara “važno je učestvovati”, već, ako učestvujemo, važno je i pobediti. Prihvatamo ulogu favorita u Riju budući da smo evropski i svetski prvaci, ali ove Olimpijske igre će biti upamćene po tome što će mnoge reprezentacije hteti da “Srbiji otkinu glavu””, rekao je Savić uoči poslednjeg pripremnog turnira.

Selektor “delfina” ističe da bi najveće iznenađenje na Igrama mogla biti selekcija Brazila.

vaterpolo-igraci

Savić je takođe napomenuo da je ovo značajan turnir za Vaterpolo savez Srbije s obzirom na to da je poslednji zvanični turnir uoči Olimpijskih igara u Riju, pa će Borani videti sam vrh svetskog vaterpola. Budući da sve ekipe dolaze sa završenih jakih turnira u Boru, neće biti “jakih” utakmica, ali će se reprezentacije ipak koncentrisati na rezultat kako bi pokazali maksimum u ovom trenutku.

Na humanitarnom vaterpolo turniru u Boru učestvuje 8 od 12 reprezentacija koje će se takmičiti u Riju: Crna Gora, Grčka, Italija, Japan, Brazil, Španija, Francuska i domaćin, Srbija.

Kapiten Srbije Živko Gocić rekao je da nijedan sport u svetu neće imati tako jak predolimpijski događaj kao što je turnir u Boru.

vaterpolo-gacic

“Igrači su umorni od učešća u Svetskoj ligi, ali ćemo u Boru u svakoj utakmici dati maksimum kako bismo ispravili sve ono što selektor Savić bude zahtevao”, istakao je Gocić.

Gocić je rekao i da su igrači umorni od učešća u svetskoj ligi, ali i da će u Boru u svakoj utakmici dati svoj maksimum kako bi se ispravilo sve ono što selektor bude zahtevao od igrača.POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime