Vatrogasci edukuju đake [VIDEO]

O načinima postupanja u slučaju požara i vanrednih situacija treba učiti od malih nogu, pa su borski vatrogasci organizovali mnogobrojne tribine i predavanja na ovu temu u školama.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije, pore redovnih aktivnosti, trude se da mlađim naraštajima prenesu svoje znanje, da ih upozorena određene opasnosti, kako bi zaštitili svoje živote.

„Mnogobrojne akcije poput akcija „Vatrogasac u školi“, „Policajac u zajednici“, „Osnove bezbednosti dece“ nastale su na osnovu sporazuma Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvete i nauke. U njih je uključen veliki broj ljudi, sa osnovnim ciljem da se deci prenesu potrebna znanja iz ove oblasti. Na nivou naše jedinice imali smo veliki broj edukacija. Deca su to prihvatila na jako lep način, vole da dođu u vatrogasnu jedinicu, žele da postanu vatrogasci, a najviše vole da sednu u vatrogasni kamion. Uz jednu lepu edukativnu priču i kroz igru sve se lakše uči“, istakao je Miodrag Marković, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Boru.

Krouz obuke i radionice koje su držali pripadnici ovog odeljenja, do sada je prošlo oko 1.800 dece i oko 120 učitelja i nastavnika borskih osnovnih i srednjih škola.

[box type=“info“ align=““ class=““ width=““]Tekst je deo projekta „Borski omladinski žurnal“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Bor u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.[/box]