Veče Švajcarske kulture u „Cult cafeu“

„Resurs centar Bor“, u sklopu projekta „Različitost na dohvat ruke“, u četvrtak 14. jula sa početkom u 19h u „Cult cafeu“ organizuje veče Švajcarske kulture. Volonterka Kim-Mai Vu iz Švajcarske predstaviće svoju zemlju kroz muziku, običaje i gastronomske specijalitete. 

veče španije
Veče Španije u Cult-u

Resurs centar Bor“ sa svojim partnerima „Resurs centrom Leskovac“ i „Civilnim resurs centrom“ iz Bujanovca realizuje projekat „Različitost na dohvat ruke – promocija interkulturalnog dijaloga, tolerancije i razumevanja u južnoj i istočnoj Srbiji„.

Projekat se realizuje u 3 okruga u Srbiji sa ciljem da mladi ljudi unaprede svoja znanja u pogledu zaštite i promocije ljudskih prava, poštovanju različitosti i tolerancije kroz metode neformalnog obrazovanja, aktivnog učešća i jednakih mogućnosti za opštu dobrobit.

Neke od aktivnosti obuhvataju radionice, volontiranje, akcije u saradnji sa volonterima iz zemalja Evropske unije.

U Boru se nalazi četvoro volontera iz Španije, Švajcarske i Rumunije koji će realizovati projektne aktivnosti sa volonterima iz našeg grada.

Udruženje građana „Resurs Centar Bor“, formirano u martu mesecu 2002. godine, koje radi u okviru mreže Resurs centara u Srbiji sa kancelarijama u Nišu, Leskovcu, Negotinu i Boru.