VELIKA NADA AMERIČKOG FUDBALA: Boranin potpisao za “Patriote” iz Plzenja

0
12

Boranin Miodrag Kocić, koji je prošle sezone igrao američki fudbal za čak tri inostrane ekipe, provešće još jednu takmičarsku sezonu u inostranstvu, i to u dresu tima “Pilsen Patriots-a” iz češkog grada Plzenja.

Foto: Miodrag Kocić / prvi zdesna

Miodrag Kocić ima 25 godina i primarno igra na poziciji lajnbekera, ali je, poput mnogih sa ovih prostora, svoje kvalitete ispoljio i na pozicijama hvatača i kvoterbeka.

Foto: Miodrag Kocić

Protekle sezone, nakon požarevačkog “Stallions-a”, svoju profesionalnu karijeru nastavio je u Poljskoj, u “Slupsk Griffons-ima”. Nakon toga,  izvesno vreme proveo je i u “Paredes Lamberjacks-ima”, u Portugalu, ali je, kako ističe, njegov put do profesionalizma ipak otpočeo u borskom klubu “Avala Golden Bears”.

Sa 9 godina iskustva u američkom fudbalu, Koce, kako ga prijatelji zovu, dobiće u svom novom timu i mesto pozicionog trenera, a prva provera u novom dresu očekuje ga već naredne nedelje u prijateljskom meču.

“U Poljskoj i Portugalu imao sam ulogu igrača i trenera ofanzivne i defanzivne linije, te se radujem novom izazovu u Češkoj. Prvo što kažem igračima na treningu je da mogu mnogo da nauče, kako oni od mene, tako i ja od njih. Fudbal treniraš i učiš kroz čitavu karijeru. Ako ja mogu dati 100% na treningu i utakmici, mogu i oni. Bitno je stvoriti jaku vezu i uzajamno poverenje u timu, jer ćemo biti jaki onoliko koliko smo složni”, istakao je Miodrag.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here