Veliki aero skup na borskom Aerodromu

Veliki aero skup „Fly-in“ biće organizovan u subotu, 4. maja, na Aerodromu u Boru sa početkom u 8 h. Ovo je drugi po redu aero miting na kome će učestvovati veliki broj vazduhoplovnih letelica, a biće predstavljene i avio simulacije.

Aerodrom u Boru

Pored prezentovanja vazduhoplovnog sportskog letenja, cilj okupljanja jeste i predstavljanje karaktera i mogućnosti srpskog vazduhoplovstva. Ovogodišnja tematika skupa je susret virtuelnog i realnog letenja na kojem će gosti iz Srbije i inostranstva doći da prikažu kako se danas, u oblasti vazduhoplovstva, održava i ispoljava svoja ljubav prema letenju.

Za ovogodišnji skup u planu su prezentacije: simulacije letenja na računarima – što je sastavni deo obuke budućih pilota, avio-maketarstva, avio-modelarstva, RC-modelarstva, letenja motornim zmajevima, letenja avionima sportske i ultra lake avijacije, kao i specijalno iznenađenje.

Takođe će biti predstavljen i prikaz  akrobatskog letenja na avionu „ZLIN“, a očekuje se i dolazak poznatog pilota i instruktora letenja Zorana Modlija.

Ovo je drugi aero-skup borskog Aero kluba od svog ponovnog aktiviranja i organizuje se u saradnji sa JP ’’Borski Turistički Centar’’ kao operaterom Aerodroma.

Ulaz je slobodan za sve posetioce.