Veliki broj mladih na radionici Bor030 i OPENS-a u Novom Sadu

Omladinska prestonica Evrope – Novi Sad (OPENS) i Web tim „Bor 030“ organizovali su u utorak radionicu za mlade pod nazivom „Web novinarstvo – pokreni zajednicu“.

Foto: OPENS

Po prvi put u dosadašnjem radu, naš portal održao je radionicu na temu Web novinarstva u Vojvodini, a zahvaljujući partnerima iz novosadskog OPENS-a, matične organizacije za sprovođenje aktivnosti povodom titule evropske prestonice mladih, koju Novi Sad s ponosom nosi cele ove godine.

Radionica je imala za cilj da pruži svim zainteresovanim učesnicima praktično znanje na temu novinarstva, uz maksimalno iskorišćenje svih benefita organizacije domaćina u vidu prostora, tehničke i logističke podrške.

Član naše redakcije, Dušan Bogdanović, kroz krajnje neformalnu i opuštenu atmosferu, održao je prezentaciju o osnovama Web novinarstva i upoznao sve prisutne sa načinima i izazovima rada pri internet medijima.

„Došla sam kako bih se više informisala o web novinarstvu. Za radionicu sam saznala od drugarice i smatram da je bila veoma korisna. s obzirom na to da sam dosta toga novog naučila, ipak mi je najinteresantniji bio deo vezan za strukturiranje same vesti“, istakla je Željana Radić, učesnica radionice.


Objavljeni medijski sadržaj nastao je u okviru radionice „Web novinarstvo – pokreni zajednicu“, organizovane od strane OPENS-a i Web tima „Bor 030“ i produkt je praktično primenjenog znanja učesnika radionice, koji su ujedno i autori.

Autori: Timo Zimonjić i Radovan Laćarak