Veliki uspesi mladih borskih gitarista

Članovi škole gitare borskog Centra za kulturu ostvaruju zapažene rezultate na muzičkim takmičenjima u Srbiji i u inostranstvu. Takođe, u planu su i novi nastupi na festivalima.

Jezik gitare je univerzalan, lako razumljiv i povezuje ljude. Zato je i mala Anđa Cvetanović zavolela ovaj instrument i ostvarila dobar plasman na takmičenju u Rumuniji.

„Od malena sam se vezala za gitaru, zato sam i došla ovde. Kad porastem volela bih da budem profesorka gitare. Nemam nikakvu zamerku na rad profesora. Za mene gitara ne predstavlja obavezu, već uživanje, koje svako u životu treba da ima. Ne sviram mimo škole jer se malo stidim, ali ponekad me ubedi društvo i odsviram neku pesmu za njih. Prošle godine u Rumuniji osvojila sam prvo mesto na takmičenju iz gitare, u velikoj konkurenciji. Nisam imala tremu i postigla sam uspeh“, kaže Anđa Cvetanović.

Nenad Ilijić, profesor gitare, već osam godina radi sa mnogim generacijama borskih mladih gitarista.

„Čuvam dnevnike iz svih generacija. Preko sto učenika je prošlo kroz ovu školu. Imali smo velike uspehe. Prve dve godine nismo učestvovali, dok se deca nisu dobro uvežbala, ali su posle toga usledili nastupi u Donjem Milanovcu i Rumuniji. Bilo je puno uspešnih koncerata. Ovaj uspeh od prošle godine je vredan pažnje, jer smo osvojili deset prvih nagrada na festivalu gitare u Rumuniji. Ja preko Fejsbuka pratim rad svoje dece nakon škole, pa su mnogi gitaristi sada uspešni mladi ljudi, koji su završili fakultete i krenuli dalje na svom životnom putu“, kaže Nenad Ilijić, profesor gitare.

Više informacija o upisu u školu gitare može se dobiti putem telefona 030/ 424- 546 ili na sajtu borskog Centra za kulturu.

 

[box type=“info“ align=““ class=““ width=““]Tekst je deo projekta „Borski omladinski žurnal“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Bor u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.[/box]