Veliko interesovanje za ovogodišnju Blogomaniju

Za samo nedelju dana od kako je počelo prijavljivanje za učešće na najvećoj regionalnoj konferenciji posvećenoj blogu i internetu prijavilo se više od 350 ljudi!

blogomanija-2013-intro

Ovogodišnja „Blogomanija„, koja se održava na Kopaoniku od 28. novembra do 01. decembra, okupiće predstavnike svih relevantnih marketinških i PR agencija iz regiona, predstavnike kompanija koje svoje prisustvo grade i na internetu, vlasnike medija, portala i sajtova, programerske i dizajnerske firme, kao i IT profesionalce i ljude sličnih zanimanja, ali i veliki broj mladih koji razmišljaju o karijeri u upravo ovim delatnostima. Među njima biće i veliki broj Borana, obzirom da se iz našeg grada održava veliki broj aktivnih internet sajtova i blogova.

Borani na prošlogodišnjoj Blogomaniji
Borani na prošlogodišnjoj Blogomaniji

Pozitivna iskustva sa prošlogodišnje Blogomanije održane u istočnoj Srbiji, na Staroj planini, motivisale su i obavezale organizatore pa je ove godine predviđeno više od 40 sati vrhunskog programa koji će učesnicima pokazati kakvo je aktuelno stanje tržišta zemalja u regionu.

Veliku pažnju će svakako privući mišljenja ljudi iz najvećih agencija kao i predstavnika najvećih klijenata.

Konferenciju će predavanjem otvoriti Dave Trott, predsednik agencije „The Gate London“, dobitnik nekoliko prestižnih nagrada, između ostalog i D&AD President’s Award 2004. godine. Osnivač nekoliko agencija, među kojima i GGT-a, Ad Age, 2011. godine proglasio najkreativnijom na svetu!

Aktuelne informacije i razmena mišljenja IT i internet stručnjaka nisu jedino što će Kopaonik napraviti „silicijumskom planinom“ krajem novembra.

Neko će se pronaći na predavanjima o aktuelnim trendovima u dizajnu sajtova i mobilnih aplikacija, a neko na panelu koji demistifikuje dobre oglasne kampanje na najpoznatijim oglasnim mrežama. Na Blogomaniji će se tragati i za odgovorima zašto različito reagujemo na različite sadržaje, i šta je to što nam je svima slično? Kako tumačiti statistiku i analitiku sajta? Kako zaštititi svoj rad? Zašto neki sadržaji postaju viralni i kako to zapravo funkcioniše?

Blogomanija

Poseban deo programa posvećen je „kraljevima sadržaja“ koji će sa učesnicima podeliti svoja razmišljanja, objasniti svoj kreativni proces i prisetiti se zanimljivih trenutaka u karijerama. Osim nekoliko gošći na velikoj sceni, ceo jedan dan biće posvećen damama i temama koje su njima zanimljivije u posebnoj sali za radionice. Tu će biti mesta za Lifestyle teme, do it yourself, fashion, food i druge zanimljive projekte.

Predviđene su i brojne aktivnosti za sve učesnike koji budu hteli da se malo razmrdaju, pa će tako na Blogomaniji’13 biti održan i turnir u basketu, časovi joge i zumbe, a biće i raznih drugih aktivnosti.

Ako se već niste spakovali, razmislite još jednom, jer Blogomanija je i idealan kratki predah osveženja koji vam upravo fali za pobednički kraj i ove poslovne godine!